4 X på Musik-Kafé, Repslagarmuseet i Älvängen

Torsdagen 22.3
Musik-Kafé Repslagarmuseet i Älvängen
kl. 19.00
4 X

Visor på fallrepet med 4X

Visgruppen 4XMedlemmarna i visgruppen 4 X har alla uppnått mogen ålder och har ägnat sig åt musik och visor ända sedan barnsben. Gruppen består av Eva Olivia Samuelsson från Göteborg, Ann-Britt Karlsson Vänersborg samt Birgitta och Anders Gunnarsson från Grundsund. De skönsjungande damerna spelar alla gitarr och ukulele medan Anders spelar fiol och kontrabas.

De träffades för ett tiotal år sedan via Visans Vänner i Uddevalla och har genom åren framträtt i många olika konstellationer.
Just visgruppen 4X har funnits i ungefär ett år. Här vill man testa lite nya uttryck. Framträdandena kännetecknas av angelägna texter, stämsång och goda rytmer. De sjunger såväl egna som andras visor i en salig blandning. Den stora nordiska visskatten är en outsinlig poetisk och musikalisk källa, som gruppen öser ur och framför på sitt eget sätt. De sjunger visor ni aldrig har hört, visor ni har hört och visor ni gärna vill höra igen.

Gruppen ser verkligen fram emot att få spela och sjunga på Repslagarmuseet! Man förbereder en rolig, underhållande och omväxlande – men också tankeväckande – föreställning. Det blir visor i långa banor! Fallrep är ett tvetydigt ord som används om någonting som är nära undergången men som i sin ursprungliga betydelse är ett rep att fatta tag i till stöd för den som går ombord på ett fartyg och en fin vistext kan absolut vara ett stöd här i livet.

Entré 130:- inkl Kaffe och dopp
Insläpp från kl. 18.30

Biljetter: 0303-74 99 10