Frendberg på Musik-kafé

Torsdag 22.2
kl,19.00

Populär Duo gästar Repslagarmuseet!

Far & son FrendbergTorsdag den 22 februari är det åter dags för Repslagarmuseets andra musikcafé för säsongen. Museet gästas av då den populära duon 2x Frendbergs.
Paret Frendberg har uppträtt på museet flera gånger och alltid med lika stor succé`
Förra våren 2017 uppträdde dock Johan Frendberg själv med kompisen en bejublad konsert på teatervinden. Men nu är de båda åter här dvs. far och son Lars-Eric Frendberg och Johan Frendberg

Denna kväll bjuds vi på storslagen musikunderhållning med trubaduren och komikern Lars-Erik samt hans son, gitarrproffset Johan Frendberg.
Lars-Erik och Johan bjuder på en show där man utgår från visan men med en repertoar som blir till en allsköns blandning. Vi kommer att få möta godbitar av Elvis Presley, Paul Simon, Tom Jones m.fl. det kan nog hända att det även blir lite allsång. (Lars-Erik har varit allsångsledare i Trollhättan i över 30 år.)

Småtugget som far och son bjuder på mellan sångnumren är mycket underhållande i sig själv. Lars-Erik är inte för inte komiker och har varit bl.a. med i Galenskaparna i TV, så publiken kan förvänta sig en fartfylld rolig kväll med enormt bra musik.
Både Lars-Erik och Johan bor i Trollhättan. Deras liv är musik i alla dess former. De har gjort flera välbesökta, bejublade shower ex. i Vara konserthus. Även vi i Ale har fått njuta av dem många gånger bl.a. i Prästalund.
1994 tilldelades Lars-Eric Sällskapet Astri & Evert Taubes Vänners stipendium för sitt helhjärtade arbete med Everts musik, visor och prosa. Lars-Eric har blivit en mycket uppskattad underhållare i många olika sammanhang och har under åren skaffat sig en stor och bred publik. Johan är musiklärare i Trollhättan och hans liv är musik. Den lilla tid som blir kvar ägnar han åt familjen. Han var med och skapade rockbandet Miramar 1992. Skriver även egen musik men då blir det mest teater och filmmusik
”Om det finns en kategori gitarrproffs i detta land så tillhör Johan Frendberg definitivt den skaran. Han behandlar guran med sådan inlevelse, passion och tydlig självklarhet att det ser löjligt enkelt ut. När gitarrspelet sedan kombineras med en röst som får Tommy Körbergs framställan av ”Fattig bonddräng” och ”Stad i ljus” att liknas vid en skaplig kopia, så är det lätt att förstå storheten hos Frendberg junior.”( recension Alekuriren juni 2013)
En Frendberg är tillräckligt men två Frendbergare gör denna visafton till ett enastående musikaliskt arrangemang som ingen vill ska ta slut. Helt enkelt en kväll med mycket bra musik. Så vad ni än gör ta er till Repslagarmuseet denna kväll.

Vi börjar kl.19.00
Insläpp från kl. 18.30
Entré 130:-
Kaffe med dopp ingår i Entréavgiften
Förköp av biljetter hos Repslagarmuseet
Telefon: 0303-749910

Familjekväll!
Barn 0-5 år Gratis
Barn 5 -15 Halv avgift
Barn 15 – full avgift
Varmt Välkomna!