Jarl Carlsson & Lennart Thorstensson på Musik-kafé

Torsdagen 26.4
kl.19.00 Repslagarmuseet i Älvängen

 

Jarl CarlssonJarl Carlsson
Är en svensk låtskrivare, sångare, trakterar både gitarr och piano. Jarl är uppvuxen i Kungälv. Efter gymnasiet gick han på musiklinjen på Ljungskile folkhögskola som i sin tur ledde till Musikhögskolan i Göteborg, där han utbildade sig till musiklärare och körpedagog.

Jarl har medverkat i många olika sammanhang som trubadur, barpianist, låtskrivare, konferencier och körledare för Göteborgs vokalensemble.
År 2005 gjorde Jarl en platta tillsammans med Lotta Engberg där Jarl har skrivit fyra egna låtar på Lotta Engbergs CD, (Kvinna & Man, Vår sång, Sida vid sida, Ett litet ord) och är med som sångare på hela plattan. Albumet som producerades i ABBA:s studio i Stockholm, och gav ett så gott resultat att de hade en rad konserter under den sommaren i hela Sverige tillsammans med ett femmannaband + Magnus Johansson på trumpet.

Skrivit titelmelodin till Svt´s serie ”Orka Orka” med text av Carin Mannheimer. Levererat låtar till olika artister t.ex. Lasse Kronérs debutplatta. Medverkat på Västerviks festival med egna alster. Och i allsång på Lottas Liseberg, olika tv framträdanden, skrivit musik till data spel, Liseberg stora scen med Siv Malmqvist och Shirley Clamp. Allsång på Bohus fästning Jan Johansen, Fame, Sibel m.fl.

I dag jobbar han heltid med musik i olika variationer som musiklärare/körpedagog. Hans register spänner över flera stilar som, pop, jazz, ballad, blues, rock och soul. Parallellt just nu skriver han på engelska låtar till en kommande CD. En man med många järn i elden samtidigt.

Lennart ThorstenssonLennart Thorstensson, handlarsonen som växte upp i ett Älvängen som i mångt och mycket var annorlunda mot vad det är i dag. Minnesbilderna är insamlade som springpojke, hemma i köken hos hemmafruarna, på fotbollsplanen, i skolbussen och livet på byn.
Han har jobbat bl.a. på Nordiska folkhögskolan i Kungälv under 35 års tid, var med och startade upp Nordiska vis-skolan 1987 och jobbade där som föreståndare i 9 år.

Lennart är i dag mest känd som verksam musiker, vis-berättare och programarrangör, skapare av kulturprogrammet ”Sång och Sånt” eller ”Skratta och Sjung” ”visor och berättelser på logen” m.m. Har drar oftast mycket publik vid sina kära tillställningar, och i bland har han med sig andra artister vid sin sida.

Med sina dragspel far han runt och musicerar, kåserar med liv och lust, och där folk känner igen sig och sjunga med.
Lennart har fått Kungälvs kommuns kulturstipendium 1985 och Kulturpris 1998.
Han brukar också vara en återkommande gäst i vårat musik-café gäng.

Kombinationen Jarl Carlsson och Lennart Thorstensson på Musik-kaféet på Repslagarmuseet i Älvängen 24 augusti kl.19.00 blir oslagbar. Missa inte denna chans!

Entré 130:- inkl Kaffe och dopp
Insläpp från kl.18.30

Biljetter finns på Museet
Förköp rekommenderas.
Tel: 0303-74 99 10

Familjekväll!
Barn 0-5 år Gratis
Barn 5 -15 Halv avgift
Barn 15 – full avgift
Varmt Välkomna!