Just 2 på Musik-kaféet

Just 2
Just 2, Erling Henriksson och Kenneth ArdehedErling Henriksson och Kenneth Ardehed, två killar som kom, sågs och spelade!
Vilken fantastisk kväll, här var det ingen som kunde sitta riktigt stilla. Här klappades takten med både händer och fötter och publiken sjöng med i refrängerna på nästan alla låtar.

Att killarna är proffs är det ingen tvekan om, bredden på repertoaren var enorm och som utlovats bjöds det på allt från upphottade visor till pub sång och mycket där i mellan. Redan vid start gjorde paret klart att här blir det åka av, valet av låtar som  var både 60-tals-potpurri, Brittas restaurang, Yesterday, Lyckliga gatan och Sven Ingvars, Me and BobbyMcGee, Gunnar Vägmans visa m.m. Tolkningarna av dessa och många mer låtar denna kväll var högst personliga och med touch, en del var så givande att man kunde vid framförandet nästan se original artisten så där och sjunga låten.

Dans på brygganFlera Medleyn denna kväll var av klass och när Halleluja och Gambler spelades, ja då fanns det ingen återvändo. Ingen ville gå hem denna kväll. När grabbarna mot slutet drog igång Save the last dance och Främling, blev det dans på golvet.

Just 2Denna kväll var inte bara en otroligt bra musikalisk kväll utan också en resa genom tid och rum, besök på olika ställen i världen, Från Värmland ner till Skåne, Spanien till England, Irland till USA m.m. Vad kan man mer begära efter en sådan här kväll? Att kunna varva ner, tja, kanske framåt småtimmarna.

Rolf & Daga Wallgren på Musik-kafé

Fredag 27.10-2017
Musik-kafé

Daga & Rolf WallgrenI går kväll var paret tillbaka, Rolf och Daga Wallgren från Ytterby. Paret var här för tre år sedan och gjorde bra ifrån sig, helt klart var gårdags kvällen en succé. Deras egna tolkningar på många kända låtar är mycket medryckande, ett uppslag som publiken gillade mycket.

Minnenas Kafé skulle man kunna kalla kvällen för eftersom kvällen gick i de äldre låtarnas stil, låtar som ”Syner i Lövsprickningen, Sommar i Sverige, Vart har tiden tagit vägen, Är det konstigt att man längtar, Gula höstlöv, Regniga natt m.m. Visade på en bred och väl samlad repertoar för denna kväll.

Det blev många möjligheter för publiken att sjunga med i sångerna, då de flesta var av igenkända karaktärer. Blandning av småprat och historier var lagom och alla fick skratta åt lustigheterna som framfördes, men också intressanta skildringar som var lokala framkom bitvis.

En riktig trivselkväll med andra ord.

Alf och Jan på Repslagarmuseet

Alf Ivarsson och Jan Albertsson sprider glädje bland sin publik!

           Alf Ivarsson och Jan Albertsson glädjer sin publik!

Att Alf Ivarsson & Jan Albertsson kompletterar varandra otroligt bra på scen var inget undantag denna gången heller, de bjuder på sig själva så till den milda grad att magmusklerna får jobba ungefär som ett fyspass. Med en sinnrik och finurligt anpassad repertoar mellan låtar och historier, kan man inte låta bli att beundra dem, inte minst för att kunna komma ihåg alla historierna.

Jan Albertsson på dragspel

Jan Albertsson i sång och speltagen

Många egenhändigt skriva texter och melodier flödar genom gitarr och dragspel så publiken får inte en chans till att ha tråkigt på något sätt, tvärt om så kan man höra många sjunga med i kända texter, klappa händer och hålla takten med fötterna på det gamla trägolvet. En oförglömlig kväll med andra ord. Tack för att ni underhåller oss med er värme.

Vinnare Reptävling

Rolf Johansson

Här är vinnaren av repet som lottades ut till den som gissat längden bäst.
Repet var 69,5 meter

 

Slå rep med Bernt

Slå rep med Bernt. 2 – 3.11

kl. 11.00 – 14.00
Slå rep med Bernt (på Repslagarmuseet i Älvängen)
Material kostnad 30:-
Alla barn som slår rep, bjuds på saft och bulle.

Lotta på Repslagarmuséet

Lotta på Repslagarmuséet!

Vilken underbar publik!!

Jarl Carlsson fick tyvärr hastigt lämna återbud från sitt tänkta framträdande på torsdagskvällen på grund av sjukdom. Tyvärr fick vi reda på ganska sent att Jarl inte kunde komma, och flera som kom för att lyssna på honom var lite undrande.

Lotta RossövikMen in som en räddande ängel klev Lotta Rossövik på scenen och räddade upp kvällen tillsammans med Lennart Thorstensson, kvällen blev som utlovats ”Oförglömlig”. Lotta trollband publiken helt och hållet med sina historier, bygdemålstolkningar, sånger med en sådan bravur att publiken häpnade och glömde bort allt annat. Lotta kommer från Orust och har med sig dialekten därifrån, vi fick lära oss lite av varje denna kväll. Att Lotta är stor ute ibland öarna känns helt förståeligt efter en sådan kväll, Lotta Rossövik är en underhållare av klass som man absolut inte ska missa, vidden på sångerna och historierna vittnar om både lokalkännedom och fri fantasi till innehållet.

Lennart Thorstensson

Tillsammans med Lennart Thorstensson (bygdens son) som både kåserar, berättar historier, spelar och sjunger blev kvällen en total succé. Lennart är som alltid ett säkert kort i alla sammanhang, med mångårig erfarenhet vet han vad publiken vill ha.
Det skrattades hej vilt och applåderna avlöste varandra, stämsång och sjunga med publiken stod högt i kurs denna kväll.

 

 

 

Lotta Rossövik

En av alla de höjdpunkterna denna kväll var när Lotta återgav, hur en c:a fem-sex årings kunskap om en ko, dess kroppsdelar och ev. återanvändning. En makalös berättelse som gav skrattmusklerna en rejäl omgång.

 

 

Kombinationen Lotta Rossövik och Lennart Thorstensson är helt klart ”Gott och Blandat” och Oförglömligt bra.

Benny Jannerbrink på Teatervinden

Benny JannerbrinkBenny Jannerbrink på Musik-kafé uppe på Teatervinden på torsdagskvällen, blev en mycket trevlig kväll. Det var första gången som det varit en Country kväll på museet över huvud taget, och inte den sista heller. En klart trevlig stämning ibland publik och artist, det bjöds på ett mycket varierat utbud av låtmaterial. Både covers och egenskrivet, Lilla Vackra Anna, Folsom prison blues, Just a closer walk, My heart belongs to Nashville, Help me through the night, Ann-Kartin från Svedbo och Gamle svarten, bara för att nämna några låtar som kom fram under hela kvällen.

Här blandades allsång med taktfasta handklappningar och historier mellan varven, stämningen var hela tiden hög och många nynnade med i de kända låtarna. Trots att Benny bott här nere nu under flera år så lyser det härliga dalamålet igenom när historierna kommer fram. Lite likt Gunde Johansson om ni minns honom. Med teknikens hjälp lät han som att han hade nästan ett helt band bakom sig, och kunde bara fylla ut med sin sång och gitarr spel. Ett vanligt och bra sätt för att få det låta lite mer orkester aktivt. Mycket trevligt får vi säga.

Att värmen låg på tjugofem grader under takåsarna och ingen behövde frysa precis, musiken, stämningen och den speciella miljön gör stället lite unikt, en perfekt kväll med andra ord för alla som gillar Country musik.

Musik-kafé på Teatervinden

Johan Frendberg och Jonas GalatiusTorsdags kvällen på Teatervinden blev en mycket trevlig kväll, ett mycket brett urval av sånger och låtar och en och annan dikt kom kvällen till ära. En mycket varm kväll, inte bara vädermässigt och i lokalen, utan också från scenen.

Jonas Galatius på trummor

Jonas Galatius på trummor

 

 

Johans Frendberg kompis Jonas Galatius visade sin mångsidighet genom att traktera flera olika instrument, trummor, piano och gitarr och sång. Jonas sjöng några sånger av Cornelius på göteborgskt manér. Mycket bra framförande, som man vill se av.

Jonas Galatius på gitarr och sång

Galatius på gitarr och sång

 

 

 

 

Låtvalen var allt från Taube, Cornelius, Paul Simon, Elvis m.m. Publiken sjöng med och klappade takten på flera låtar, och stämningen var på topp hela tiden. Slut låten Stad i ljus, lyfte publikens medverkan nästan så taket lyfte, och som extra nummer ”Cecilia” blev pricken över det hela.

Johan Frendberg på gitarr

Johan Frendberg på gitarr

 

 

 

 

Vi får naturligtvis inte glömma bort Johan Frendberg själv, som visar sin generositet på många sätt under kvällen genom sin skicklighet med instrument och sin bredd i underhållningen.
Denna kväll, blev en helkväll med bra underhållning med en publik som bara vill ha mer.
Vad kan man mer begära?

 

© Foto Allan Nilsson

Fria Tyglar på Musik-kafé

Fria Tyglar

Peo Högman-Bas, Anders Åsefeldt- Luta, Jonny Andersson- Gitarr.

Gårdags kvällens musik-kafé blev en mycket trevlig tillvaro med tre trubadurers sång och musik, de var mycket underhållande och tog gärna lite småprat mellan sångerna vilket förhöjer stämningen.

Att de spelat ihop och är samspelta hörs mycket väl. Det var första gången de var här och hälsade oss på museet, och de får gärna komma tillbaka igen.

Denna grupp kör med lite annorlunda visor, Ola Magnell Cornelius, Olle Adolfsson, Anders Wällhed, m.m. Allan kända låtar man känner igen sedan förr i tiden. Mycket uppskattat av publiken som ofta sjöng med i raderna.

Vi på Museet tackar också Mathilda Folkesson och ABF som var medarrangör och sponsrade denna trevliga kväll.

Spinndag 1:a maj Repslagarmuseet

En mångårig tradition på museet!

Spinndag 1 majÖppen aktivitet för alla, ingen föranmälan!

Kan du spinna, vill du lära dig att spinna, bara prova på eller vill du titta på när andra spinner? Då är detta ett självklart val!
I samarbete med Västgötalin

Repslagarmuseet i Älvängen

0303-74 99 10 www.repslagarbanan.se

Alf och Jan på Musik-Kafé

Alf Ivarsson och Jan Albertsson

Alf Ivarsson och Jan Albertsson

Torsdagskvällens musik-kafé blev en lyckad kväll med Alf och Jan, musik och sång varvades med historier av alla de slag så publiken nästan kiknade av skratt.

 

 

 

Jan Albertsson

Jan Albertsson i berättartagen

Paret Alf och Jan är väl kända just förutom sina fina visor i olika tappningar, kunna bjuda på sig själva med historier som får publiken fint i form och känna stämning.

Alf Ivarsson spelar gitarr och sjunger eget skrivet material

Alf Ivarsson spelar gitarr och sjunger eget skrivet material

Både Alf och Jan skriver egna låtar i varierande changer.

Alf berättar historier

Alf berättar historier

Kvällens ord från publiken var enbart av positiv anda. Bra variationer, man kunde höra knorren i texterna tydligt, bästa kvällen denna månaden, mycket trevligt ställe, hit måste vi komma fler gånger.
Kan man bli gladare som artist när man får en sådan respons?

Frendbergs på musik-kafé

Frendberg på musik-kaféTorsdagskvällens musik-kafé var helt klart en succé. En hög stämning med fart hela kvällen, publiken var i högform och sjöng med i sångerna, höll takten med händer och fötter.
Johan Frendberg

 

 

 

 

Far o son Frendberg visade sitt esse hela kvällen, blandade och gav sång och musiken ett ansikte med en skön utstrålning av glädje. Blandningen bestod i allt mellan himmel och jord, allt från Paul Simon, Elvis, Taube, m.m.

Lars-Eric FrendbergLars-Eric är en historieberättare av klass, och publiken skrattade helhjärtat varje gång han tog sina poäng i sin göteborgska stil.

 

Att paret trivs ihop märks klart då det både ges och tas tillsammans under hela kvällen. Blandningen mellan sånger och historier/mellansnack är väl tajmad och roar publiken väl. Som flera sa efter kvällens slut, ”Helt klart en toppen kväll med bra underhållning och mycket bättre än att sitta hemma och titta på tv.”