Hunehals Borg

Lördagen 7/7  kl. 07.45 begav sig ett gäng av frivilliga arbetare från Repslagarmuseet i Älvängen till Hunehals Borg utanför Kungsbacka, (samtidigt som ett annat gäng åkte till Skärhamn för att också visa upp repslageriets konst på gammalt vis) Vi kom fram strax efter 9: tiden. Packade ur allt och för att sedan resa tält och ställa i ordning bord och rep utrustning för dagens arbete. En dag full av solsken nere vid havet, det blev en mycket varm dag.

Temat för dagen på Hunehals var medeltiden, längs en grusväg vid vattnet spändes det upp tält av olika slag, och ända upp på ett par kullar fanns det bosättnings tält. Lite som det kanske sett ut en gång.

Är det månne unga repslagare på gång?

Är det månne unga repslagare på gång?

Öppnandet skedde kl. 11.00 och det var full fart ända fram till 15: tiden då man förstod att Sverige matchen hägrade mer, vid 16: tiden blev det tomt på folket. Så sakteliga plockade utställarna ner efter 16.30 tiden och efter 17: tiden började bilarna rulla därifrån Men en trevlig och varm dag blev det i alla fall. Vi slog rep och sålde lotter, många barn fick chansen att pröva på hur man slog rep, vilket var ett av våra mål denna dag.

(I Skärhamn är det andra gänget kvar även den 8/7 fram till eftermiddagen någon gång. Välkommen även dit!)