Dag & Rolf Wallgren på Musik-kafé

Januari 24 kl. 19.00
Musik-kafé på Repslagarmuseet i Älvängen

Daga & Rolf WallgrenDaga och Rolf Wallgren är från andra sidan älven, närmare bestämt från Ytterby. Paret är välbekanta i från namnet ”Guddehjälmarna” i folkmun, med rötter från dansmusiken. Men idag spelar mestadels underhållnings musik för sittande publik. Paret startade för drygt tio år sedan och förekommer ibland i olika konstellationer tillsammans med andra musiker. Deras repertoar innehåller ”allt från Dan Andersson till dansband”. Och på deras sätt!!

Paret har besökt Musik-kaféet på Repslagarmuseet tidigare några gånger och publiken har alltid gett ett bra gensvar. Med nytt material i påsen kommer även denna gång bli en succe, och gissa om det blir svårt att inte hänga med i sångerna. För ofta lär publiken känna igen låtarna, om jag känner paret rätt. Så räkna med lite allsång också.

Idag spelar de ofta på olika föreningar tillställningar, hembygdsföreningar,pro och spf-sammanslutningar, logdanser, visaftnar, musikquiz m.m. Ofta runt Göteborg, Bohuslän och uppe i Dalsland trakten. För att inte tala om Kungälvs trakten.

Denna kväll börjar vi kl. 19.00
Insläpp sker från kl.18.30
Entré: 140:- inkl kaffe och dopp.
Förboka gärna, Tel: 070-720 98 28
el. 0303-74 99 10.
Varmt Välkomna!

Kafferast på Musik-kafé

22 november kl. 19.00
Repslagarmuseet i Älvängen
Musik-kafé
Spelmanslaget ”Kafferast”

Spelmanslaget Kafferast

Foto Malin Trommels Lind

Kafferast bildades 1991 och varit verksam i 28 år nu. Gjort fyra CD skivor med eget material, varav den sista heter ”Hembakat”. Alla kommer ifrån Göta Älvdalen, från Trollhättan till Älvängen. De trakterar allt från Dragspel, fiol, nyckelharpa, gitarr, kontrabas, flöjt m.m.

De kan också ibland bjuda upp till dans med gammaldans/folkmusik, berättar roliga historier, sjunger visor av olika slag, ja allt som kan förnöja en trevlig publik. De har också samarbetat med körer i olika sammanhang.

Men som de själva säger ”Det roligaste vi vet är att vara ute och spela för en trevlig publik”.
Denna kväll blir det på en mycket trevlig och mysig miljö.
Förhandsbokning av biljetter . (Rekommenderas)
Tel: 070-720 98 28
Tel: 0303-74 99 10
Biljetter säljes vid kassan på musik-kvällen

Entré 140:- inkl kaffe och dopp!
Insläpp från kl. 18.30

Lotta på Teatervinden, Repslagarmuseet i Älvängen

Torsdagen 23.8
kl. 19.00 På Teatervinden, Repslagarmuseet i Älvängen
Musik-kafé
Lotta Rossövik & Lennart Andersson

Lotta RossövikLotta Rossövik, som har sina rötter på Orust har inspirerats av, dels sin musikaliska släkt men också av den svenska visskatten. Lotta sökte sig till Nordiska Visskolan i Kungälv och gick där året 1995-1996. Där utvecklades hennes röst och med åren har hon sedan funnit sitt eget personliga sätt att tolka och framföra visor.

Lotta har en härlig förmåga att möta sin publik med närhet och glimten i ögat. Hon blandar gärna historier och anekdoter ur livet i sitt program. Visor hämtar hon allt ifrån Taube till nutidens vis författare. Hon har deltagit i ett otal konserter i Väst Sverige men återkommer alltid till sin bas på Orust, där hon har sitt hjärta.

Spelade 2007 in CD skivan: ”Visor från mormors trädgård” tillsammans med Karl-Gunnar Malm från Göteborg. 2009- 2010 genomförde Lotta, tillsammans med Karl-Gunnar Malm och Lennart Andersson en bejublad turné med ca 25 konserter i Västra Götaland, arrangör Musik i Väst, Göteborg.

Mellan 2003 och 2011 har Lotta deltagit på 7 konserter i Södra Norge, tillsammans med en av Norges främsta vissångare och tolkare av Evert Taube nämligen Jan Engervik. 2012 fick Lotta Orust Kulturpris med motivering: ”Lotta har under många år spridit sådan glädje, både för unga och gamla, med sina visor och sitt fantastiska berättande. Hon värnar om vår kulturskatt i visan, gärna på Orustmål. Ingen går oberörd från Lottas visuppträdande. Hon sätter även Orust på kartan när hon uppträder utanför kommunen.” Juni 2013 kom Lotta ut med sin nya soloplatta ”Hem”.

Lotta och LennartLotta har denna kväll med sig sin farbror Lennart som är en duktig dragspelare och de har spelat ihop många gånger. Ett tillfälle ni absolut inte får missa!!

Entré 130:- inkl Kaffe och dopp
Insläpp från kl. 18.30

Biljetter: Förköp endast på Museet!

Förhandsbokning Tel: 070-720 98 28