Utställning 29 september

Lördagen den 29 September kl. 11.00 – 13.00 är det Vernissage för två unga konstnärer.
Museet är öppet mellan kl.11.00 – 14.00. Möjlighet till guidning finns.

Anton Schmidt och André van Berlekom.

Anton beskriver sig så här:
Anton Schmidt”När jag bara fotar miljön i min omgivning lägger jag näst intill allt mitt fokus på att se till att det finns så mycket känsla som möjligt i bilden.
När det kommer till djur är jag ofta dragen till att fota fåglar, eftersom jag är uppvuxen på en plats där man ofta ser diverse olika typer av fåglar dagligen.

Som liten fick jag en form av fascination och uppskattning för de fåglar som fanns runt mig, och den kärlek jag hade då för de graciösa djuren lever ännu starkt kvar i mig.”

André beskriver sig så här:
André van BerlekomJag heter André van Berlekom och har tagit studenten från Estetiska programmet, inriktning bild och form.
Min konst handlar om en blandning mellan skräck, fantasy och den mentala instabiliteten där magi och det övernaturliga lyfts fram. Med hjälp av den mänskliga och framför allt den kvinnliga kroppen utforskar jag dessa teman.

Naken KvinnaInspirationen till motiven kommer ofta från mina egna upplevelser när det kommer till identitet och mental instabilitet. När det kommer till fantasy och skräck aspekten kommer inspirationen från keltiska myter och legender. De material jag använder mig av rör sig om akvarell, akryl, bläck och olja. Jag föredrar att arbeta med olika material samtidigt eftersom jag får fram en önskad blandning av mjuka och skarpa upplevelser lättare genom att använda olika material i samma verk.

Konstnärlig Frihet är ett begrepp som i detta sammanhang speglar den frihet konstnärer bör ha i sina verk. Att det ska finnas en frihet i både skapandet och det kreativa flödet. Som konstnär ska en ha rätten till att uttrycka sig på det sättet en själv önskar och inte ha kraven på en viss stil eller uttryck för att det ska anses som “äkta konst”.

ABF Sydvästra Götaland anordnar denna  utställning på Museet.