Till Långsamhetens Lov av Tina Andersson

Vernissage den 1 november kl. 16.00-19.00 på Repslagarmuseet i Älvängen.

Caféet, samt butiken är öppet under denna tid.

Tina AnderssonTina Andersson har broderi som hobby och broderar fritt utan att använda mall eller mönster.
Motiven varierar i allt mellan himmel och jord och en och annan gudinna kommer att synas i utställningen, som har vernissage den 1 november.
Tina har deltagit i samlingsutställningar tidigare men detta är första gången hon ställer ut själv och gör det då i sin hemort Älvängen på Repslagarmuseet.
Namnet på utställningen är Fågel, fisk och mittemellan!

Jag har alltid haft lust för att jobba med händerna, säger Tina Andersson. Det har varit allt möjligt som målning, smyckestillverkning, sömnad med mera och nu broderi.

Det var sex-sju år sedan som Tina Andersson kom med i ett broderigäng, som höll på med fritt broderi.
-Först blev jag inspirerad av en god vän, som tog med mig till gruppen. Sedan var vi iväg på några broderikurser. Och på den vägen är det!

-Att behöva sy exakt efter en förutbestämd mall är inget som jag ville göra, säger hon. Men i fritt broderi kan jag experimentera och göra som jag känner för. Och jag bryr mig inte alls om hur baksidan ser ut. Det gör ingen av oss i gruppen, säger hon med ett skratt.

FlamingoAtt brodera tar tid och vissa av tavlorna har tagit flera år att göra färdiga.
-Ibland måste ett arbete vila för att lusten att göra något annat slår till, säger hon.
Andra gånger har jag en idé om hur broderiet ska bli, men under arbetets gång blir det till något annat och det är också okej.

Detta är Tina Anderssons första egna utställning, som heter ”Fågel, fisk och mittemellan”.
Och hon berättar att hon fått inspiration och mycket uppmuntran från gruppen att ha sin egen utställning, så när ABF frågade om hon ville ställa ut på Repslagarbanan var svaret naturligtvis ja!
-Vi hade en utställning med hela gruppens arbeten. Men det är inte samma sak att stå ensam och att främmande människor ska granska och bedöma det jag gjort.
Det känns väldigt roligt, men också lite skrämmande, avslutar Tina.
Utställningen sker i samarbete med ABF, Sydvästra Götaland